ads
Dolls Myspace Comments
SELAMAT DATANG KE ATOPUPBIZ BLOG .. SILA FOLLOW MY BLOG DAN LIKE MY FANPAGE .. TERIMA KASIH DAN SILA DATANG LAGI...

PELAN PEMASARAN


Bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan sebagai Tokey Topup?

Permintaan terhadap topup adalah konsisten, contohnya setiap bulan, Pak Abu membelanjakan RM100 untuk membeli topup. Anda juga begitu bukan? Setiap minggu anda topup.

Jom lihat bagaimana pelan pemasaran yang menguntungkan jika anda mendaftar sebagai Agen jual topup bersama aTopupBiz.

1) Menjana pendapatan sebagai penjual topup
Jumlah pengguna topup sememangnya ramai, setiap hari jumlah pengguna topup semakin bertambah, lihat sahaja di kawasan kejiranan anda. Berapa orang yang menggunakan handphone? Majoriti pengguna handphone menggunakan topup. Berapa kali mereka topup dalam seminggu? Sebulan? Malah ada juga yang topup sehingga 2 kali sehari.

Katakan kawasan kejiranan anda mempunyai 400 orang pengguna topup Celcom dan purata setiap seorang daripada mereka akan menggunakan topup RM40 sebulan. Jadi jumlah keseluruhan penggunaan topup di kawasan anda ialah RM40 X 400 = RM16,000 sebulan. Jika anda mendapat keuntungan sebanyak 4% hasil jualan anda daripada jumlah penggunaan topup di kawasan anda iaitu 4% daripada RM16000, anda akan mendapat RM640 sebulan sebagai penjual topup.

2) Menjana pendapatan dengan mendaftarkan Agen
Yuran pendaftaran Agen (downline) anda ditetapkan sendiri oleh anda. Anda akan dikenakan cas sebanyak RM5 sahaja bagi setiap pendaftaran downline anda.

Katakan anda sebagai Agen dan yuran untuk setiap pendaftaran Retail anda tetapkan ialah RM75. Seorang kawan anda berminat untuk menjual topup dan ingin mendaftar sebagai Retail di bawah anda. Dia akan membayar RM75 kepada anda untuk pendaftaran tersebut dan anda mendaftarkan dia sebagai Retail. Hasil keuntungan yang anda memperolehi daripada pendaftaran tersebut ialah RM75 (Yuran pendaftaran) - RM5 (cas syarikat) = RM70.

RM70 untuk satu pendaftaran downline, agak lumayan bukan?

Jika sebulan anda berjaya mendaftarkan seramai 30 orang sebagai Retail anda, keuntungan yang anda dapat ialah RM75 X 30 = RM2250.

Itu baru pendaftaran untuk Retail, tidak termasuk pendaftaran pakej lain di bawah anda.

Lihat bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan dengan hanya mendaftarkan downline anda:

  1. RM75 (Yuran Retail) X 30 orang/bulan = RM2250
  2. RM65 (Yuran 1st Retail X 10 orang/bulan = RM650
  3. RM55 (Yuran 2nd Retail X 5 orang/bulan = RM275
  4. RM45 (Yuran 3rd Retail X 10 orang/bulan = RM450
Anggaran jumlah pendapatan Agen sebulan = RM2250+RM650+RM275+RM450 = RM3625/bulan

Lihat gambar dibawah.


Katakan anda mendaftar sebagai Agen, anda boleh mendaftarkan Retail sebagai downline anda dan Retail boleh mendaftarkan First Retail sebagai downline, First Retail boleh mendaftarkan Second Retail dan sehinggalah Third Retail.

Anda boleh juga mendaftarkan Third Retail terus kepada downline anda tanpa mana-mana Retail lain.

3) Menjana pendapatan dengan komisyen jualan downline anda
Pendaftaran downline anda diibaratkan seperti anda membuka cawangan kedai topup anda. Anda akan mendapat komisyen apabila downline anda menjual topup.

Lebih ramai downline anda, lebih banyak cawangan kedai topup anda dan lebih banyak komisyen yang akan anda dapat.Singkatan : FR=First Retail, SR=Second Retail, TR=Third Retail

1)Agen mendaftarkan Retail sebagai downline dan pendaftaran Retail oleh Agen tiada batasan. Jika Retail membuat jualan C10, Retail akan mendapat keuntungan 37.5 sen dan Agen akan mendapat komisyen 2.5 sen.

2)Retail mendaftarkan FR sebagai downline dan pendaftaran FR oleh Retail tiada batasan. Jika FR membuat jualan C10, FR akan mendapat keuntungan 35 sen manakala Retail dan Agen akan mendapat komisyen 2.5 sen.

3)FR mendaftarkan SR sebagai downline dan pendaftaran SR oleh FR tiada batasan. Jika SR membuat jualan C10, SR akan mendapat keuntungan 32.5 sen manakala Agen, Retail dan FR akan mendapat komisyen 2.5 sen.

4)SR mendaftarkan TR sebagai downline dan pendaftaran TR oleh SR tiada batasan. Jika TR membuat jualan C10, TR akan mendapat keuntungan 30 sen manakala Agen, Retail, FR dan SR akan mendapat komisyen 2.5 sen.

5)Agen mendaftarkan TR sebagai downline. Jika TR membuat jualan C10, TR akan mendapat keuntungan 30 sen manakala Agen akan mendapat komisyen 10 sen.

Contoh pengiraan:
Anda mempunyai 1000 downline, setiap downline menjual topup paling minima ialah RM10 sehari. Komisyen yang anda perolehi ialah 0.25% X RM10(jualan minima seorang downline sehari) X 1000 downline X 30 hari= RM750/bulan.

Berapa target bilangan downline anda? Tidak mustahil anda boleh mempunyai sehingga 100,000 downline dengan hasil pendaftaran downline yang downline anda lakukan sendiri.

Semakin ramai downline anda, semakin banyak komisyen yang anda dapat.

Adakah mustahil untuk anda menjana pendapatan LIMA ANGKA dengan topup? Cuba anda gabungkan ketiga-tiga pelan tersebut, berapa yang anda akan dapat?


P/s: Pengiraan ini hanyalah contoh, pendapatan sebenar mungkin di luar jangkaan bergantung kepada usaha anda sendiri.